Na pomolu još jedan veliki trejd: Cilj je zaustaviti Warriorse pod svaku cijenu
(Foto: EPA)

Butler u Houstonu?

Na pomolu još jedan veliki trejd: Cilj je zaustaviti Warriorse pod svaku cijenu

Midhat Šljivak

Zahtjev za trejdom Jimmyja Butlera glavna je priča u NBA ligi proteklih dana, ali usprkos svim najavama sjajni košarkaš još uvijek nije napustio Minnesota Timberwolvese.

Dosta je interesanata za usluge ovog fantastičnog igrača. Minnesota ga je ponudila Philadelphiji u zamjenu za Bena Simmonsa, ali je ova ponuda glatko odbijena.

Zato Butlera namjeravaju angažovati Houston Rocketsi. Tim iz Texasa čini sve kako bi napravio tim koji može ugroziti Golden State Warriose i osvojiti naslov prvaka NBA lige, pa su odlučili da pokušaju angažovati i Butlera.

Nije poznato koga bi poslali Minnesoti u trejdu. Ipak, sigurno je da ne bi prošli jeftino, ali cilj uvijek opravdava sredstvo.

Ako se Butler na kraju skrasi u Houstonu, tamo će imati zaista fantastične saigrače, a u ekipi su Chris Paul, James Harden, Carmelo Anthony, Clint Capela...

Butler bi najradnije u Miami Heat, ali vjerovatno ne bi imao ništa da ode i Houston gdje bi se borio za NBA prsten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi