Portland spreman za veliki trejd
Trio Lillard, Nurkić, McCollum dobija veliko pojačanje

Žele Butlera

Portland spreman za veliki trejd

M. Šljivak

Portland Trail Blazersi spremni su da naprave veliki trejd kako bi u svoje redove doveli košarkaša Minnesota Timberwolvesa Jimmyja Butlera.

Butler je zatražio trejd od rukovodstva Timberwolvesa. Oni su mu izašli u susret i sve bi trebalo biti gotovo već u ponedjeljak.

Veliki broj timova želi Butlera, a među njima su i Portland Trail Blazersi. Spremni su uputiti ponudu, ali se nemaju namjeru odreću vodećeg trija.

Tako u ponudu neće biti uključeni Damian Lillard, CJ McCollum ili Jusuf Nurkić, a pretpostavlja se da će Trail Blazersi ponuditi Al-Farouqa Aminua ili Mauricea Harklessa

Interes za Butlera je ogroman. Spominju se mnogobrojne ekipe, a pretpostavlja se da sjajni košarkaš želi u tim koji se bori za sam vrh, pa u tom slučaju Portland itekako dolazi u obzir i ovaj tim bi s njim dobio mnogo.

Butler je prošlu sezonu proveo u Minnesoti i imao je nešto više od 22 poena u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti