Najbolji bh. sudija Ademir Zurapović sudi mečeve na Olimpijskim igrama u Tokiju

Još jedno priznanje

Najbolji bh. sudija Ademir Zurapović sudi mečeve na Olimpijskim igrama u Tokiju

E. Čaušević

Najbolji bh. košarkaški sudija Ademir Zurapović dobio je novo priznanje jer će suditi mečeve na Olimpijskim igrama.

Zurapović je prošle godine bio jedan od sudija na Svjetskom prvenstvu u Kini, a sada je za bh. sudiju stigao i poziv da bude dio Olimpijskih igara u Tokiju.

Olimpijada bi se trebala održati od 26. jula do 9. avgusta ove godine u Tokiju, a Zurapović će biti jedan od sudija koji će dijeliti pravdu na košarkaškom turniru.

Jedina nepoznanica je još uvijek da li će se Olimpijske igre održati u planiranom terminu ili će biti nekih odgoda zbog koronavirusa. No, organizatori u Japanu su sigurni da neće biti nikakvih promjena, ali još uvijek nema konačne odluke.

No, sve u svemu sigurno da je ovo još jedno veliko priznanje za Zurapovića koji će ponovo predstavljati našu zemlju na jednom velikom takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi