Bosanac sretan Argentincima: Scola i društvo bi voljeli da ga gledaju i u finalu

Ademir Zurapović donosi sreću Gaučosima

Bosanac sretan Argentincima: Scola i društvo bi voljeli da ga gledaju i u finalu

E. Škorić

Svjetsko prvenstvo u košarci ušlo je u završnicu, ostalo je još finale koje će se odigrati u nedjelju.

Španija i Argentina ostale su u finalu, dok su neočekivano i prerano ispali SAD, Srbija, a danas smo se oprostili i od Francuske.

Trikolori nisu uspjeli da pronađu rješenje za razigrane Argentince koje je predvodio 39-godišnji Luis Scola, koji je ubacio čak 28 poena.

Zanimljivo da je meč Argentine i Francuske vodio i bh. sudija Ademir Zurapović.

Sudija iz Tuzle je u prvom dijelu SP-a sudio mečeve Rusija - Poljska, Portroriko - Tunis, Tunis - Iran i Iran - Portoriko, a također je sudio Argentini i protiv Češke u četvrtfinalu. I tada je, baš kao i danas, Argentina slavila.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Očito je Argentini Zurapović sretan, a nije isključeno da bude jedan od trojice sudija u velikom finalu. To bi Argentincima svakako odgovaralo...

Zurapović je član sudijske organizacije RKS Tuzla već 30 godina, a FIBA značku nosi od 1995. godine. Iza sebe ima osam Evropskih košarkaških prvenstva za seniore i seniorke, svjetsko prvenstvo U-19, te pet završnica nekog od FIBA evropskih kupova.

Top Komentari

nickizedostizeko
Džaba ti svi SP i EP kad ćeš uvijek u našem prvenstvu biti sudija zvani “domaćica”...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi