Najgora ekipa Zapada iznenadila Warriorse, drama u Dallasu
(Foto: EPA) Golden State Warriorsi su poraženi na domaćem parketu, a sjajnu partiju u pobjedničkoj ekipi je pružio Devin Booker

Zanimljivo u NBA ligi

Najgora ekipa Zapada iznenadila Warriorse, drama u Dallasu

U noći sa nedjelje na ponedjaljak odigrane su četiri utakmice u NBA ligi, a posebno zanimljivo bilo je u Dallasu gdje su Mavericksi ugostili Houston Rocketse.

Viđena je poprilično neefikasna utakmice, pogtovo po standardima gostiju, ali su Rocketsi na kraju uspjeli slavit rezultatom 93:94.

Rocketsi su od početka druge četvrtine gotovo konstatno bili u vodstvu, ali se nisu uspjeli odlijepiti. Dallas je trojkom Hardawayja Juniora četiri minute prije kraja utakmice stigao do poravnanja (89:89), ali su Rocketsi uspjeli uzvratiti.

Presudna je bila trojka Tucketa kojom je minutu i pol do kraja doveo Rocketse na +5 (94:89). Dallas je uspio prići na -1 31 sekundu prije kraja, a iako su domaći imali napad za pobjedu, nisu ga iskoristili, pa je Houston slavio pobjedu.

James Harden nije imao jednu od svojih boljih šuterskih noći, a susret je završio sa 20 poena na svom kontu. Najefikasniji kod Rocketsa je biio Eric Gordon sa 26 poena.

Sa druge strane, kod Dallasa se istakao Luka Dončić koji je upisao double-double učinak sa 19 poena i 15 skokova. Jedna asistencija mu je nedostajala za triple-double.

Veliko iznenađenje su priredili Phoenix Sunsi koji su na gostujućem parketu savladali aktuelne NBA prvake Golden State Warriorse rezultatom 115:111.

Sunsi su odigrali sjajnu zadnju dionicu i tako došli do trijumfa, a odlučujuću ulogu je odigrao Devin Booker koji je najefikasniji pojedinac meča sa 37 poena (dodao je i 11 asistencija).

Kod Warriorsa je najefikasniji bio Thompson sa 28 poena, Durante je dodao 25, a Curry 18.

LaMarcus Aldridge (29 poena, 15 skokova) i DeMar DeRozan (28 poena) su vodili San Antonio Spurse do domaće pobjede nad Milwaukee Bucksima od 121:114.

Rezultati sinoć odigranih mečeva:

Mavericks - Rockets 93:94
Timberwolves - Knicks 103:92
Spurs - Bucks 121:114
Warriors - Suns 111:115

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi