Dončić i Vučević sjajni u međusobnom okršaju, Thompson trojkama zasuo Nuggetse
(Foto: EPA) Warriorsi su rutinski riješili ove sezone sjajne Denver Nuggetse

Fenomenalan postotak šuta beka Warriorsa

Dončić i Vučević sjajni u međusobnom okršaju, Thompson trojkama zasuo Nuggetse

Iza nas je još jedna zanimljiva noć u NBA ligi, a u Orlandu je viđen i duel zvijezda iz regiona, Nikole Vučevića i Luke Dončića.

Orlando Magic je na svom terenu sa 111:106 savladao Dallas Maverickse, na krilima sjajnog Nikole Vučevića.

Domaći su bili u vodstvu gotovo čitavim tokom meča, a u zadnju četvrtinu su ušli sa čak +19. Iako je Dallas do kraja istopio zaostatak na pristojnih pet poena razlike, više od toga nije mogao.

Crnogorski centar Nikola Vučević je pružio još jednu partiju te je upisao double double sa 20 poena i 13 skokova, dok je najefikasniji kod pobjednika bio Terrence Ross koji je ubacio 22 poena.

Kod Mavericksa se po običaju istakao sjajni rookie Luka Dončić koji je susret završio sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija.

Ekipa Houston Rocketsa je upisala i sedmu uzastopnu pobjedu pošto je na svom parketu savladala Philadelphia 76erse rezultatom 107:91.

Da će Rocketsi upisati novu pobjedu bilo je jasno već krajem druge dionice kada su stigli do +24. Do kraja su uspjeli sačuvati prednost i slaviti trijumf, a ponovo je briljirao James Harden koji je upisao double-dobule sa 31 poenom i 10 asistencija.

Harden je tako nastavio sa odličnim partijama, a tokom ovog mjeseca je trenutno na prosječno 38.5 poena po utakmici.

Kod 76ersa se istakao Tobias Harris koji je ubacio 22 poena.

Golden State Warriorsi su na svom parketu dosta lagano savladali Denver Nuggetse. Na kraju je rezultat glasio 122:105 u korist Warriorsa.

Warriorsi su vodili većim dijelom susreta uz izuzetak polovine druge četvrtine. U drugom poluvremenu su domaći čuvari razliku i na kraju rutinski slavili.

Sjajnu partiju je pružio Klay Thompson koji je bio i najefikasniji kod Warriorsa. Thompson je ubaci 39 poena uz šut za tri 9/11 (81.8%). Kevin Durant je dodao 26 poena.

Plumlee i Morris su bili najefikasniji kod Nuggetsa sa po 17 poena, dok je poen manje dodao Nikola Jokić.

Svi rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Hornets - Wizzards 112:111
Magic - Mavericks 111:106
Bulls - Pistons 104:112
Rockets - 76ers 107:91
Grizzlies - Jazz 114:104
Heat - Cavaliers 126:110
Pelicans - Raptors 104:127
Warriors - Nuggets 122:105
Clippers - Thunder 118:110

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi