Nakon produžetka Alba slavila u Štark Areni

Drugi poraz u nizu za Crvenu Zvezdu

Nakon produžetka Alba slavila u Štark Areni

Košarkaši Crvene Zvezde vezali su i drugi domaći poraz u posljednja dva dana. Nakon poraza od Žalgirisa večeras je u Štark Areni u 20. kolu Eurolige slavila i berlinska Alba rezultatom 94:85.

Beograđani su u ovaj susret ušli kao favoriti no nijednom u ovom susretu to nisu opravdali. Gledatelji u Štark Areni su gledali potpuno izjednačen susret koji se doslovce igrao koš za koš i u kojem nijedan tim ni u jednom trenutku nije imao ozbiljniju razliku.

Da je Zvezda u posljednjoj minuti nakon dva promašena bacanja Sikme iskontrolirala skok i onemogućila Nnokoa da skoči u napadu i poentira možda bi se sada u Beogradu slavila važna pobjeda, no ovako je berlinski tim nakon što je utakmica ušla u dodatnih 5 minuta potpuno obrisao domaći tim s parketa i slavio s uvjerljivih 9 razlike na kraju utakmice. 

Luke Sikma i Payton Siva s po 15 koševa najviše su pridonijeli pobjedi Nijemaca, Kevin Punter je zabio 24 za domaći tim dok su Štimac i Brown dodali po 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi