Nastavak NBA lige bez najlošije rangiranih timova?

Novi prijedlog za nastavak najjače košarkaške lige svijeta

Nastavak NBA lige bez najlošije rangiranih timova?

Teme:

Nastavlja se s potragom za najpovoljnijim raspletom tj. nastavkom natjecanja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Ugledni američki sportski portal theathletic.com navodno je razgovarao s još neimenovanim izvorom iz NBA lige koji je za taj portal podijelio jednu od najnovijih ideja za nastavak NBA lige.

Ideja je takva da se odigra skraćeni turnir u kojem neće sudjelovati 10 najgore rangiranih NBA timova, čije su šanse za ulazak u doigravanje nikakve ili one minimalne. Spomenuta je varijanta da i timovi koji gravitiraju pozicijama 7 i 8 odigraju mini turnir koji će odrediti plasman, kao i varijanta da će u turnir ući samo timovi koji sada drže prvih osam pozicija po konferencijama, dok će ostalih 14 čekati iduću sezonu.

NBA liga stopirana je 11. marta objavom da je zaražen košarkaš Utah Jazza Rudy Gobert. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi