Smjernice NBA lige: Sve franšize moraju uvesti novu poziciju

Individualni treninzi bi mogli biti dozvoljeni nakon 8. maja

Smjernice NBA lige: Sve franšize moraju uvesti novu poziciju

Teme:

NBA liga je danas izdala zvanično saopštenje da limitirani, individualni treninzi košarkaša neće biti dozvoljeni prije 8. maja, iako se proteklih dana špekulisalo da bi se to moglo desiti od 1. maja.

Osim toga, NBA liga je izdala smjernice koje se moraju pratiti nakon što do dozvole treninga dođe. Smjernice će biti na snazi tokom prve faze procesa povratka normalnim aktivnostima.

Tako će u istom momentu u dvorani moći biti maksimalno četvorica košarkaša, košarkaši će se morati pridržavati mjera socijalnog distanciranja i nositi maske sve dok ne počnu sa treningom.

Zabranjeni su ekipni treninzi, trening utakmice i prisustvo trenera u dvorani. Također, košarkašima je zabranjeno korištenje teretane, saune i sličnih prostorija u dvoranama.

Ono što je zanimljivo jeste i da je NBA liga naložila svim timovima/franšizama da uvedmo novu poziciju, a to je službenik za higijenu objekata.

Podsjetimo, NBA liga je naredila zatvaranje svih dvorana i trening objekata 20. marta, devet dana nakon suspenzije takmičenja. Do iste je došlo nakon što je centar Utah Jazza bio pozitivan na COVID-19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi