Nastavak serije? Zašto da ne!
Goran Ikonić najbolji je igrač ekipe "studenata"

KK Bosna u NLB ligi gostuje Olimpiji

Nastavak serije? Zašto da ne!

Nakon tri pobjede kojima se nisu nadali ni najveći optimisti u redovima ekipe “studenata” košarkaši Bosne ASA BHT pokušaće seriju nastaviti u Ljubljani u duelu sa, ove sezone, prilično neubjedljivom Union Olimpijom (20 sati).

“Zmajčeki” su imali dosta kadrovskih problema, u Euroligi nisu ostvarili značajniji rezultat, a ni novi trener Jurij Zdovc koji je prošle godine više nego uspješno vodio Bosnu, još nije posložio kockice. Upravo bi to mogla biti šansa Sarajlijama da ostvare četvrti trijumf u nizu.

«Suvišno je trošiti riječi o snazi Olimpije koja svakako ima kvalitet za gornji dio tabele. No, u dobrom smo ritmu, forma nam je u uzlaznoj putanji i priželjkujemo da se radujemo i u «Tivoliju», iako će domaćim učini sve kako bi popravio utisak iz dosadašnjeg dijela sezone“, naglašava Goran Ikonić, jedan od najboljih igrač Bosne ASA BHT.

U prvom dijelu sezone Bosna je u dvorani “Mirza Delibašić” slavila sa 94:85 uz 17 poena Ikonića i čak 28 Ivana Ivanovića.

Bez direktnog TV prenosa
Iako je najavljen direktan TV prenos u programu Hayat TV, bosanskohercegovačka publika neće biti u prilici da na malim ekranima uživo prati ovu utakmicu. U programu ove TV kuće ipak će biti emitovan samo snimak i to u kasnim večernjim satima.
„Tačno je da Zdovc dobro poznaje našu ekipu, ali i mi odlično znamo kvalitete Olimpije. Nema tu velikih tajni niti se može nešto sakriti. Najvažniji će biti pristup i angažman svih 40 minuta. Pokazali smo u prethodne tri utakmice da možemo u visokom ritmu odigrati cijeli tok susreta. Ukoliko to ponovimo bićemo blizu osvajanja novih bodova“, dodao je Ikonić, ljubimac navijača.

U odnosu na meč sa Zvezdom, Bosna ima malih problema sa igračima jer Božo Đurasović zbog gripe nije trenirao, dok je Emir Zimić zadobio nezgodan udarac i stavljeno mu je nekoliko kopči. Ipak, očekuje se da obojica nastupe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.