Nastavlja se loša serija Sparsa, Igokea slavila na Grbavici

Liga 6, 4. kolo

Nastavlja se loša serija Sparsa, Igokea slavila na Grbavici

Sparsi su otvorili Ligu za prvaka pobjedom nad Bosnom, ali su potom upisali dva vezana poraza. Danas su na svom parketu sigurno željeli prekinuti seriju loših poraza, ali je Igokea ipak opravdala ulogu favorita i slavila rezultatom 73:62.

Ipak, Sparsi su odlično otvorili susret, te su već u prvoj dionici došli do soldine prednosti. Domaći su tako prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 24:14.

Uspjeli su domaći na odmor otići "u plusu", uprkos boljoj igri Igokee u drugoj dionici. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 38:34 u korist domaćih, ali onda Igokea u nastavku "dodaje gas".

Gosti su ubrzo preuzeli vodstvo, a treću dionicu su dobili sa 12 poena razlike (24:12). Igokea je nastavila sa odličnom igrom i u zadnjih 10 minuta, pa su gosti iz Aleksandrovca na kraju upisali i dosta laganu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ekipu Igokee je do trijumfa predvodio sjajni centar Robert Rikić koji je upisao double-double učinak sa 20 poena i 16 skokova. Njemu su se sa po 12 poena pridružili Marko Ljubičić i Danilo Šibalić.

Kod Sparsa je najraspoloženiji bio Fahrudin Manjgafić koji je postigao 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi