Nastavlja se 'rat' LBJ-a i novinarke zbog Trumpa: "Neću da šutim"

Laura i James u svađi

Nastavlja se 'rat' LBJ-a i novinarke zbog Trumpa: "Neću da šutim"

Edmir Škorić

Najbolji košarkaš današnjice LeBron James nedavno je kritikovao Donalda Trumpa, ali sada se protiv njega okrenula jedna američka novinarka.

James je protiv stavova kontroverznog američkog predsjednika Donalda Trumpa, ali FOX-ova novinarka Laura Ingraham je odgovorila košarkašu Cleveland Cavaliersa.

"Trump ne razumije ljude i je*e mu se za njih", kazao je James.

"Evo što se dogodi kada ranije napustite školu zbog NBA lige. Nije pametno tražiti političke savjete od nekoga ko dobija 100 miliona dolara zbog igre s loptom", kazala je Laura, pa je dodala.

"Veliki ste igrač, ali niko za vas nije glasao. Milioni su odabrali Trumpa da bude njihov trener i zato zadržite svoje političke komentare za sebe. Ili, šuti i driblaj!"

LBJ nije mogao, a da se ponovo ne oglasi. Kaže kako je ipak završio školu...

"Ovo samo pokazuje da sam bio u pravu. Sigurno neću šutjeti i driblati, previše značim društvu i mladima za koje osjećam da nemaju izlaza. Treba im neko pomoći. I da, volio bih da je provjerila činjenice. Završio sam srednju školu, nisam je ranije napustio. Mislim da sam kao afroameričko dijete u gradu sa samohranom majkom u nestabilnoj financijskoj situaciji pobijedio sve izglede. I zato neću šutjeti i driblati, jer toliko značim djeci koja se ugledaju na mene", riječi su najboljeg košarkaša NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti