LeBron sa 37 poena vodio Cavse do pobjede protiv Oklahome

Cleveland ponovo u formi

LeBron sa 37 poena vodio Cavse do pobjede protiv Oklahome

Cleveland Cavaliersi su nastavili niz pobjeda danas na veoma teškom gostovanju kod Oklahoma City Thundera jer su slavili sa 120:112.

Cleveland je prije nekoliko dana u svega par sati promijenio pola ekipe, a da to za sada daje rezultat potvrđuje i večerašnja pobjeda protiv Oklahoma Cityja.

Prva dionica protekla je u izjednačenoj igri na obje strane, pa se na odmor odlazi sa minimalnom prednošću gostiju od 29:28. U drugoj četvrtini Cavsi su bili puno bolji rival i u jednom trenutku su otišli i na 10 poena razlike. Ipak, na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 62:57 za goste.

Drugo poluvrijeme donosi i preokret Thundera u jednom trenutku treće četvrtine, ali do kraja meča Cleveland je ponovo stekao nešto veću prednost i više je nije ispuštao.

Cavse je do pobjede vodio sjajni LeBron James sa 37 poena, osam skokova i asistencija. S druge strane, Paul George je ubacio 25, Melo 24, a Westbrook 21 poen. Treba spomenuti i sjajnog Stevena Adamsa koji je imao 22 poena i 17 skokova.

Od ostalih mečeva spomenimo da je Milwaukee pobijedio Atlantu kući 97:92, kao i Houston Minnesotu u gostima sa 126:108 uz 34 poena i 13 asistencija za Jamesa Hardena. S druge strane Karl-Anthony Towns je ubacio čak 35 poena uz 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti