Nastavljena loša serija Cavsa: Knicksi šokirali Cleveland
Foto: EPA

Četvrti poraz Cavaliersa u novoj sezoni

Nastavljena loša serija Cavsa: Knicksi šokirali Cleveland

Cleveland Cavaliersi su u svojoj Quicken Loans Areni ugostili New York Knickse, a iako su LeBron i društvo bili veliku favoriti, gosti su uspjeli prirediti iznenađenje i upisati uvjerljivu pobjedu rezultatom 114:95.

Cavsi su igrali izuzetno loše od samog početka susreta, a više od prednosti od tri poena polovinom prve četvrtine nisu mogli. Knicksi su nakon toga preuzeli vodstvo koje su sačuvali do kraja susreta.

Domaći su samo jednom uspjeli izjednačiti rezultat i to u finišu druge četvrtine. Ipak, Knicksi su brzo vratili prednost i na odmor otišli vodstvom od 62:54.

New York i u trećoj trećini nastavlja sa dobrom igrom i u finišu ovog perioda stiže do 18 razlike. Cavsi su se u zadnjem periodu pokušali vratiti u susret, ali su Knicksi igrali zaista dobro i na kraju slavili ubjedljivu pobjedu. Treba istaći da je ovo za ekipu Cavaliersa bio već četvrt poraz u novoj NBA sezoni.

Knickse su do pobjede vodili sjajni Haradawy Junior sa 34 i Kristaps Porzingis sa 32 ubačena poena, dok je Enes Kanter dodao 18.

Kevin Love je bio najefikasniji u ekipi Clevelanda sa 22 poena. LeBron James je postigao 16, dok je Derrick Rose dodao 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi