Naturalizovanog reprezentativca BiH čeka transfer u Španiju?

Sezonu završio u Galatasarayu

Naturalizovanog reprezentativca BiH čeka transfer u Španiju?

A. Čaušević

U nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo košarkaška reprezentacija BiH će biti jača za naturalizovanog reprezentativca, Johna Robersona.

Roberson je početkom februara dobio bh. pasoš, a Vedran Bosnić će na njegove usluge moći računati u preostalim mečevima kvalifikacija za Eurobasket.

Ovaj 31-godišnji Amerikanac je minulu sezonu završio u Galatasarayu, a karijeru bi mogao nastaviti u španskoj Endesa ligi.

Za iskusnog playmakera zainteresovan je Estudiantes koji upravo traži pojačanja na toj poziciji.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Roberson je za Galatasaray uspio odigrati četiri utakmice uz 10.5 poena i 4.8 asistencija po meču. U prošloj sezoni nastupao je i za australski tim South East Melbourne Phoenix uz 20.2 poena i 5.5 asistencija po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi