Navijači AEK-a spalili izraelsku zastavu

Na utakmici AEK - Hapoel Jeruzalem

Navijači AEK-a spalili izraelsku zastavu

U Ateni je sinoć odigrana utakmica 9. kola košarkaške FIBA Lige Prvaka u kojoj je domaći AEK ugostio izraelski Hapoel iz Jeruzalema.

Utakmicu su u vatrenoj atmosferi dobili domaći košarkaši no ova utakmica ostat će upamćena po nekošarkaškim razlozima a na kraju će sve dobiti i epilog na disciplinskoj komisiji FIBA-ine Lige Prvaka.

Naime u jednom trenutku jedan od oko 300 navijača Hapoela koji su bili u dvorani snimio je trenutak kada je jedan navijač AEK-a odnekud izvukao izraelsku zastavu i zapalio je što se jasno vidi na snimci. 

Izraelski tim o incidentu je obavijestio čelnike Basketball Champions League i sasvim sigurno je da će atenski tim snositi posljedice za ovaj neodgovorni čin svog navijača. 

"Obavijestili smo BCL o ovom incidentu i jasno je da za ovakve stvari nema mjesta na sportskim borilištima. Radimo s FIBA-om na ovom slučaju i želimo stati uz naše navijače koji su bili na utakmici i morali vidjeti ovaj nemili događaj" - poručili su iz jeruzalemskog Hapoela. 

Top Komentari

tuzlaak
eto sas volim jbni AEK...
5 0
Ruto
I ja od sad navijam za AEK
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije