NBA analitičari ne vjeruju previše Musi, jesu li u pravu?

U susret NBA Draftu

NBA analitičari ne vjeruju previše Musi, jesu li u pravu?

E. Škorić

Džanan Musa će se 21. juna u Brooklynu naći na NBA draftu, ali teško je sada bilo šta prognozirati.

Interes NBA timova za usluge bh. košarkaša je u posljednje vrijeme u padu. Ranije su Musi prognozirani izbori između 13. i 20. pozicije u prvoj rundi Drafta, no NBA analitičari tvrde da bi Musa mogao biti biran krajem prve, pa čak možda i u drugoj rundi Drafta u Brooklynu.

U svakom slučaju, nerealno je očekivati da ga sljedeće sezone gledamo u NBA ligi, pa će vjerovatno bh. reprezentativac barem jednu sezonu ostati u Evropi, gdje će dodatno raditi na masi i spremnosti za najjaču ligu na svijetu.

Važi dodati da će Musa nastupati u kampu u Trevisu od 2. do 5. juna i imat će možda priliku da tu malo poboljša svoje mjesto na Draftu.

Mnogi za prvog pika Drafta vide Luku Dončića, talentovanog Slovenca kojeg bi mogao u svoj Phoenix Suns izabrati njegov bivši selektor Igor Kokoškov, s kojim je bio prvak Evrope. Za razliku od Muse, očekuje se da Dončić odmah krene s igrama u NBA ligi, ali i na te odgovore ćemo malo morati sačekati.

Ipak, vjerovatnije je da će prvi izbor biti centar univerziteta Arizona DeAndre Ayton, kojeg silno u svom timu žele vidjeti navijači i rukovodstvo Sunsa, a kao i Musa, pad bi mogao doživjeti i Dončić jer su iz Sacramenta i Atlante najavili kako će ga preskočiti na drugoj i trećoj poziciji.

Lottery pick je odlučio da Sunsi budu prvi birači, potom Sacramento Kingsi, Atlanta Hawksi, Memphis Grizzliesi, Dallas Mavericksi...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi