NBA igrači koji su napustili SAD moraju se vratiti do 15. juna

Europljanima završava prinudni odmor

NBA igrači koji su napustili SAD moraju se vratiti do 15. juna

NBA Liga će natjecanje nastaviti u Orlandu 31. jula ove godine. 

Svi igrači koji su napustili Sjedinjene Američke Države svojim se timovima moraju staviti na raspolaganje do 15. juna, tj. do ponedjeljka, dok su ostali košarkaši koji nisu napuštali američki teritorij dužni da se se u trening kampove jave tjedan dana kasnije, tj. 22. juna.

Nekolicina košarkaša, poput zvijezda Dallas Mavericksa Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa su se vratili u Europu, no boravku kući došao je kraj. 

NBA sezona nastavit će se krajem jula, a zanimljivo, Kyrie Irving prošlu je noć obavio video poziv s više od 80 NBA košarkaša kojima je izrazio svoje protivljenje nastavku NBA sezone zbog velikih prosvjeda koji su se u SAD digli zbog brutalnog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi