Nikola Jokić je opet bio nevjerovatan, slično vrijedi i za Luku Dončića

Blazersi se nastavljaju sramotiti

Nikola Jokić je opet bio nevjerovatan, slično vrijedi i za Luku Dončića

A. Čaušević

Nikola Jokić  i Luka Dončić su pružili maestralne partije u pobjedama Denver Nuggetsa i Dallas Mavericksa.

Nuggetsi su pobijedili Golden State Warriorse 131:124, a Jokić je upisao drugi uzastopni triple-double učinak.

Srbijanski košarkaš je meč završio sa 32 poena, uz to je dodao 15 skokova i 13 asistencija te tako istakao ozbiljnu kandidaturu za drugi uzastopni MVP regularnog dijela.

S fantastičnom formom je nastavio i Luka Dončić koji je nadmudrio Bojana Bogdanovića u pobjedi Mavericksa nad Utah Jazzom 111:103.

Dončić je meč završio sa 35 poena te je dodao 16 skokova i sedam asistencija, dok je kod poraženih Jazzera Bogdanović zabio 21 poen.

LA Lakersi su se ponovo vratili porazima. Izgubili su na gostovanju kod San Antonio Spursa 117:110. Domaće je do pobjede predvodio Murray sa 26 poena i 10 skokova.

Treba istaći i novo poniženje Portland Trail Blazersa bez Jusufa Nurkića. Blazersi su izgubili 124:81 na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa.

U sramotnom izdanju već na poluvremenu su zaostajali 27 poena razlike. Najefikasniji na meču sa po 27 poena bili su Towns za domaće te Williams za goste.

Top Komentari

irnes4
Tek sad narod vidi koliko Juka vrijedi za one sto pricaju suprotno
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi