Ko je navio alarm u 3 zbog bh. dvojca, prevario se - Nurkić i Garza razočarali, ali jedan ipak slavi

Bili su na suprotnim stranama

Ko je navio alarm u 3 zbog bh. dvojca, prevario se - Nurkić i Garza razočarali, ali jedan ipak slavi

E. Ganibegović

Bosna i Hercegovina trenutno ima dva košarkaša u NBA ligi. Rano jutros po našem vremenu bili su na suprotnim stranama, no nisu pružili baš najbolje partije u životu i ko je navio alarm u 3 ujutro da ih gleda, možemo reći da se prevario.

Phoenix Sunsi su rano jutros po našem vremenu savladali Minnesota Timberwolvese rezultatom 133:115. U pobjedničkom timu igrao je Jusuf Nurkić, a kod poraženih Luka Garza. 

Domaći tim od starta se nametnuo kao bolja ekipa na parketu. Nakon prve dionice prednost Sunsa iznosila je 35:29.

Dodao je gas domaći tim u drugoj četvrtini još više. Na poluvrijeme odlaze s maksimalna 22 poena prednosti, 76:54 je bilo.

Nakon treče dionice bilo je 110:82 i bilo je jasno da gosti nemaju šta tražiti, no do kraja su uspjeli koliko toliko ublažiti poraz i spustiti razliku na -18.

Bh. košarkaši nisu odigrali baš najbolje utakmice u svojim karijerama. To se posebno može reći za Jusufa Nurkića. Naime, bh. zvijer igrala je 24 minute i postigla tri poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

Oglasi

Malo je to za 24 minute na terenu, no Juka je digao publiku na noge jednom asistencijom za Duranta. 

Kada je Luka Garza u pitanju, on je dobio samo četiri i po minute na terenu. Za to vrijeme uspio je ubaciti pet poena i dodati dva skoka.

Prvo ime susreta bio je Kevin Durant s 31 poenom, te po šest skokova i asistencija. Isto toliko poena imao je i Booker, no uz dva skoka i jednu asistenciju manje.

Kod poraženog tima istakao se Towns. On je za 31 minutu na terenu ubacio 25 poena, te dodao sedam skokova i dvije asistencije.

NBA rezultati:

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 133:115;
Washington Wizards - Dallas Mavericks 117:130;
Atlanta Hawks - New York Knicks 114:116;
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 107:117;
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 112:128;
Chicago Bulls - Orlando Magic 94:96;
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 110:125;
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 95:109.

Top Komentari

zajid08
Pa sta hocete, covjek u 4 minute 5 poena ubacio.
0 1
HamzaVojvoda
Ko ustane u 3 ujutru da talasike gleda on je blentav do jaja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi