James i društvo bolji od Sunsa, dobra partija Nurkića, Dončić se ne zaustavlja
FOTO: (AP Photo/Mark J. Terrill)

Uzbuđenja na NBA parketima

James i društvo bolji od Sunsa, dobra partija Nurkića, Dončić se ne zaustavlja

Haris Zilić

Odigrano je devet susreta NBA lige u noći sa petka na subotu. Bilo je zanimljivih utakmica, ali i sjajnih partija pojedinih košarkaša. Na parketu je bio i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Nurkić je sa Phoenixom poražen u sjajnom duelu od LA Lakersa rezultatom 119:122.

Naš košarkaš je susret završio sa 14 poena i devet skokova, dok je Durant kod Sunsa postigao 38 poena. U redovima Lakersa James je imao double-double učinak od 32 poena i 11 skokova.

Luka Dončić je briljirao u trijumfu Dallasa protiv LA Clippersa. Fenomenalni Dončić je duel završio sa 44 ubačena poena i nastavio briljantnu seriju. Kod tima iz Los Angelesa Leonard je ubacio 26 poena.

Philadelphia je bila bolja od Detroita 106:111, a u pobjedničkim redovima prvo ime je ponovo bio Emblid sa 33 poena i 16 skokova.

Boston je bio bolji od Brooklyna 121:107 uz double-double učinak Tatuma od 23 poena i deset skokova.

Oglasi

Meč sa velikim brojem poena odigrali su Charlotte i Washington, a Horntesi su dobili susret rezultatom 117:125, odličan je kod pobjedničkog tima bio Hayward sa 27 poena, pet skokova i devet asistencija.

Houston je savladao New Orelans 104:101. Kod Rocketsa Green je ubacio 25 poena, a kd Pelicansa raspucan je bio Ingram sa 31 poenom.

Utah Jazz je u gostima sa 127:121 savladala Memphis Grizzliese na krilima Clarksona koji meč završio sa 26 poena, Memphisu nije pomogao ni sjajni Bane sa 37 poena.

Double-double učinak Townsa od 29 poena i 12 skokova bio je presudan u trijumfu Minnesote protiv San Antonia 110:117.

I u konačnici, Sacramento je sa 105:98 savladao Oklahomu uz odličnu partiju Huertera koji je postigao 28 poena, dodao devet skokova, dok je kod Oklahome Gilgeous-Alexander utakmicu okončao sa 33 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi