Tuča obilježila noć na NBA parketima

Nemirno na velikoj sceni

Tuča obilježila noć na NBA parketima

M. Šljivak

Deset utakmica odigrano je protekle noći u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a najviše vatre viđeno je na meču Golden State Warriorsa i Minnesota Timberwolvesa gdje je došlo do tuče.

Golden State Warriorsi poraženi su na svom parketu od Minnesota Timberwolvesa (104:101), a ovaj meč obilježio je obračun između košarkaša na parketu.

Warriorsi su krenuli u napad nakon čega je na terenu krenuo obračun Klaya Thompsona i Jadena McDanielsa. Međusobno su se hrvali, vukli i udarali, da bi se potom uključili i ostali košarkaši.

Očekivano, najratoborniji je bio prgavi Draymond Green. On je dohvatio Rudyja Goberta, skočio mu je na vrat i počeo ga je daviti.

Na kraju su Francuza uspjeli spasiti od pobješnjelog Greena koji je još jednom pokazao da je definitivno najprgaviji košarkaš današnjice. Sudije su ga očekivano isključile, kao McDanielsa i Thompsona.

Oglasi

"Svaki put kada Steph (Curry) ne igra, on ne želi igrati bez njega i čini sve da ga isključe", riječi su Rudyja Goberta nakon utakmice.

Timberwolvesi su na kraju slavili pobjedu rezultatom 104:101 uz 33 poena Karla-Anthonyja Townsa. Mladi Brandin Podziemski s 23 i Dario Šarić s 21 poenom bili su najefikasniji u domaćem sastavu.

Još jednu fenomenalnu noć imao je Nikola Jokić. Srbijanskom košarkašu je falila jedna asistencija za triple-double u pobjedni Denver Nuggetsa nad Los Angeles Clippersima 111:108.

Jokić je meč završio s 32 poena, 16 skokova i devet asistencija, a pomogli su mu Aaron Gordon s 20 i Reggie Jackson s 18 poena.

Kod Clippersa koji su upisali svoj šesti uzastopni poraz, peti otkako je u tim stigao James Harden, najefikasniji je bio Paul George s 35 poena.

NBA rezultati:

Charlotte - Miami 105:111
Detroit - Atlanta 120:126
Philadelphia - Indiana 126:132
Brooklyn - Orlando 124:104
Oklahoma - San Antonio 123:87
New Orleans Dallas 131:110
Utah - Portland 115:99
Denver - LA Clippers 111:108
Golden State - Minnesota 101:104
LA Lakers - Memphis 134:107

Top Komentari

DamirT
Kakav je ovo debil. Trebaju njega trajno iskljuciti sa terena.
0 0
E.Car
Ovaj Green je kreten veliki!!! Vakat je da ga pošalju na dugu pauzu, jedno godinu dvije!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi