NBA Liga i Asocijacija igrača predstavili konačni plan za restart sezone

Igrat će se u Disney Worldu

NBA Liga i Asocijacija igrača predstavili konačni plan za restart sezone

Teme:

NBA liga objavila je konačan plan za završetak sezone. 

Sezona će se nastaviti 30. jula na Floridi u "Disney Worldu" u Orlandu. Postignut je dogovor prema kojem će se mečevi igrati u tri dvorane, bez publike.

U nastavku NBA lige sudjelovat će 22 ekipe – 13 sa Zapada i 9 sa Istoka.

NBA liga dobila je dozvolu od Vlade Sjedinjenih Američkih Država da se sezona nastavi, a pravila i mere su rigorozne. Najjača košarkaška liga na svijetu bavit će se i situacijom oko rasne jednakosti, pa će se dosta pažnje posvetiti pokretu "Black community".

NBA će davati stimulacije vlasnicima koji su afro-amerikanci, a pokrenut će se i dobrotvorna kampanja, gdje će se pomagati mladim afro-amerikancima.

Što se tiče virusa Covid-19, igrači, stručni stožer i svi treneri, rukovodioci ekipa i svi ostali biće redovno testirani na koronavirus.

"Dugo smo zajedno sa Asocijacijom igrača radili na planu i programu za restart sezone i u prvi plan smo stavili sigurnost i zdravlje igrača. Zahvaljujemo se našem domaćinu Disneyju, koji se ponudio da nas ugosti i pomogao nam da se sezona nastavi. Također, zahvaljujemo se svim medicinskim radnicima i stručnjacima za zarazne bolesti, koji su nam pomogli oko svih medicinskih protokola i stvari kojih moramo da se držimo", rekao je Adam Silver.

Prvih sedam timova Istoka i Zapada će igrati plej-of, dok će se preostali timovi boriti za osmo, posljednje mesto koje vodi u doigravanje.

Na Istoku će to biti Orlando Magic, Vašington Wizards i Brooklyn Nets, dok su na Zapadu u borbi za dva mesta Memphis Grizzlies, New Orleans Pelicansi, Sacramento Kings, Portland Trail Blazers i San Antonio Spurs.

Tim sa najviše pobeda u regularnoj sezoni i ovom "doigravanju za doigravanje" idu u plej-of.

Ako se desi da su timovi izjednačeni i imaju isti broj pobeda, igraće plej-in.

Sezona će se završiti do 13. oktobra, navodi se u saopštenju NBA lige

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi