Nuggetsi otišli na 3:0 protiv Lakersa, Jokiću za dlaku izmakao triple-double; Embiid brojao do 50

NBA liga

Nuggetsi otišli na 3:0 protiv Lakersa, Jokiću za dlaku izmakao triple-double; Embiid brojao do 50

Eldar Ganibegović

Tri sjajne utakmice pratili smo sinoć u NBA ligi. Orlando i Philadelphia su smanjili prednost protivnika, dok su Nuggetsi otišli na 3:0 protiv Lakersa. 

Prvaci NBA lige, Denver Nuggetsi, u noći za nama slavili su protiv LA Lakersa 112:105 i poveli 3:0 u seriji (igra se na četiri pobjede).

Prvo ime utakmice bio je Gordon s 29 poena, 15 skokova i tri asistencije. Pratio ga je Nikola Jokić kojem je za dlaku izmakao tripl-dabl učinak.

Košarkaš iz Srbije ubacio je 24 poena, dodao 15 skokova i devet asistencija. Murray je imao 22 poena, a dva manje Porter.

Davis je s 33 poena i 15 skokova bio najbolji kod poraženog tima. Pratio ga je James s 26 poena, a ss je dodao Reaves.

Philadelphia je protiv New Yorka smanjila na 2:1. Slavila je trijumf rezultatom 125:114.

Oglasi

Najbolji igrač utakmice i sigurno prvo ime večeri bio je sjajni Embiid. Postigao je 50 poena, uz osam skokova i četiri asistencije.

Na drugoj strani najbolji je bio Brunson s 39 poena. Tom učinku dodao je i 13 asistencija, te dva skokoa.

Prednost je smanjio i Orlando. Savladao je Cleveland Cavalierse rezultatom 121:83 i smanjio na 2:1 u seriji.

Paul Bancher je predvodio Orlando do pobjede s 31 poenom, 14 skokova i pet asistencija. Allen i LeVert su na drugoj strani imali po 15 poena.

NBA liga:

Orlando - Cleveland 121:83
Philadelphia - New York 125:114
LA Lakers - Denver 105:112

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti