Svijete nakloni se Nikoli Jokiću! Monstruozni triple-double Srbina u epskom preokretu Denvera!

Kakva partija i kakav preokret

Svijete nakloni se Nikoli Jokiću! Monstruozni triple-double Srbina u epskom preokretu Denvera!

Esmer Oštraković

Preokret o kojem će se još godinama pričati napravili su košarkaši Denver Nuggetsa protiv La Lakersa u drugoj utakmici play-off serije. Uspjeli su košarkaši Denvera nadoknaditi čak 20 poena proti Lakerasa i na taj način povesti sa 2:0 u seriji. Konačan rezultat bio je 101:99, a brutalnu partiju odigrao je Nikola Jokić.

Ko nije gledao utakmicu Denvera i LA Lakersa sa pravom može biti tužan jer praktično je propustio jedan od košarkaških klasika. Lakersi su imali prednot čak 47 minuta na ovoj utakmici.

Denver je 75 sekundi prije kraja susreta uspio da dođe do poravnanja, a onda je uslijedila nevjerovatna drama u posljednjoj minuti ovog meča.

Košarkaši Denvera imali su napad za pobjedu, a na satu je bilo 12 sekundi. Odgovornost je preuzeo Jamal Murray koji je postao junak svoje ekipe.

Konačno je play-off susret pružio ono što praktično ljubitelji košarke čekaju cijelu sezonu, a to je mnogo, mnogo borbe za svaku loptu i na svakom dijelu terena.

Oglasi

Lakersi su "rešatali" Denver šutem za tri poena, dok su domaći nekako uspijevali da iskontrolišu skok. Upravo to im je omogućilo da se vrate u utakmicu na kraju.

Koliko su igrači Denvera bili negdje drugo u svojim mislima veći dio susreta najbolje pokazuje činjenica da su imali zaostatak od čak 20 poena, ali na kraju su ostvarili pobjedu.

Uprkos svemu na ovoj utakmici Nikola Jokić je ponovo odigrao brutalnu partiju i upsaio je novi triple-double.

Jokić je ubacio 27 poena, dodao je 20 skokova, te je imao deset asistencija, te je još jednom pokazao da je pravi lider svoje ekipe i da je jedan od najboljih košarkaša na svijetu.

Nevjerovatno zvuči i činjenica da je već poslije prve četvrtine Nikola Jokić ima double-dobule učinak jer je ubacio 10 poena i imao je 10 upisanih skokova.

A kada je Murray ubacio trojku na kraju za pobjedu uslijedila je prava ludnica u dvorani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi