Jusuf Nurkić popio brutalan šamar od protivnika, odmah je završio na podu!
Dončić i Nurkić s double-double učinkom, Jokić podbacio što se poena tiče.

Svejedno bio jedan od najboljih na parketu

Jusuf Nurkić popio brutalan šamar od protivnika, odmah je završio na podu!

Eldar Ganibegović

U noći za nama ispratili smo pet utakmica NBA lige. Dončić je jednostavno nezaustavljiv, sjajan je bio Nurkić, dok je Jokić podbacio, barem poena što se tiče. 

Phoenix Sunsi su rezultatom 119:116 bili bolji od Golden State Warriorsa, a naš Jusuf Nurkić je bio drugi najefikasniji igrač u pobjedničkom timu sa 17 poena, 13 skokova i sedam asistencija.

Naš košarkaš imao je i jednu vrlu nezgodnu situaciju. Popio je težak šamar od Greena, te je odmah završio na podu gdje je ostao čak 50-ak sekundi.

Jasno, navijači su svakako ogorčeni nakon svega. Neki traže suspenziju za Greena, dok je više onih koji žele da ga se skroz izbaci iz NBA lige.

Stradao i Nikola Jokić

Ovaj 33-godišnjak je tokom posljednjih godina imao nekoliko incidenata. Na Balkanu se najviše pamti kada je gurao prst u oko Nikoli Jokiću.

Oglasi

Osim toga, imao je incident s Gibertom kojeg je davio na utakmici, Sabonisa je udario, dok mirni od njega nisu ni saigrači jer je nokautirao Poolea.

Booker je bio najbolji pojedinac na meču s32 poena, četiri skoka i sedam asistencija, dok se kod Warriorsa s 24 poena, pet skokova i četiri asistencije izdvojio Curry.

Denver Nuggetsi su slavili u Chicagu kod Bullsa, no bez pretjerane pomoći Nikole Jokića koji je za 16 minuta na terenu ubacio tek četiri poena. Dodao je devet skokova i šest asistencija.

Zanimljivo, iako su slavili, Nuggetsi su na terenu imali tek trećeg najefikasnijeg igrača, a to je bio Jackson sa 25 poena, dva skoka i šest asistencija.

White je ubacio 27 poena, uz četiri skoka i osam asistencija, dok je Vučević bio prvo ime meča s 26 poena, 16 skokova i pet asistencija.

Na krilima nezaustavljivog Luke Dončića Dallas Mavericksi su sa 127:125 bili bolji od LA Lakersa.

Slovenac je ubacio 33 poena, uz šest skokova i čak 17 asistencija, te je bio daleko najbolji pojedinac u svom timu.

Kod gostiju je Davis imao 37 poena i 11 skokova, a pratio ga je James sa 33 poena, devet asistencija i osam skokova.

NBA liga:

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 120:113;
Dallas Mavericks - LA Lakers 127:125;
Chicago Bulls - Denver Nuggets 106:114;
Phoenix Suns - GS Warriors 119:116;
LA Clippers - Sacramento Kings 119:99.

Top Komentari

plemic
bosanska zvijer glumi, ovaj jado mu ne može ništa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi