Jusuf Nurkić dominantan u 'vlastitom dvorištu', NBA priča o nestvarnom košu Lillarda za pobjedu

Dame sa zvukom sirene

Jusuf Nurkić dominantan u 'vlastitom dvorištu', NBA priča o nestvarnom košu Lillarda za pobjedu

O. Lekić

Protekle noći u NBA ligi odigrane su četiri utakmice, a do pobjeda su stigli Phoenix Sunsi, Minnesota Timberwolvesi, Milwaukee Bucksi i Miami Heat.

Jusuf Nurkić je s Phoenix Sunsima uspješno prošao gostovanje u svom Portlandu kod Trail Blazersa. Tim iz Arizone je slavio 127:116.

Bosanska zvijer je dominirala pod košem protiv tima koji mu je gotovo sedam godina bio dom. Za 27 minuta na parketu ubacio je 14 poena i uhvatio je 13 skokova.

Devin Booker je s 34 poena predvodio Sunse do pobjede, istakli su se još Beal s 23, Durant s 21 i Allen s 20. Nedovoljni su Portlandu bili Henderson s 33 i Simons s 28.

Priča večeri u NBA ligi je Damian Lillard. On je Milwaukee Bucksima donio pobjedu protiv Sacramento Kingsa (143:142) trojkom s 10 metara u posljednjoj sekundi.

Oglasi

Lillard je pri vodstvu Kingsa u produžetku od 142:140 imao pet sekundi da završi napad. Uslijedio je šut s 10 metara i lopta je ušla kao kap za pobjedu Bucksa.

Damian Lillard je meč okončao s 29 poena i osam asistencija, a odličnu noć imao je i Giannis Antetokounmpo s triple-double učinkom od 27 poena, te po 10 skokova i asistencija.

Fox je s druge strane ubacio 32 poena, Monk 28, a Huerter 26, no na kraju su gosti iz Sacramenta ostali bez pobjede.

Minnesota Timberwolvesi su pobjedom nad LA Clippersima (109:105) učvrstili prvo mjesto Zapadne konferencije.

Anthony Edwards ponovo je bio sjajan na parketu i s 33 poena, devet skokova i šest asistencija predvodio je Timberwolvese do trijumfa. S druge strane Kawhi Leonard je ubacio 26.

Miami je lagano pobijedio Charlotte Hornetse 104:87 uz 24 poena Bama Adebaya kod pobjedničkog tima, te 26 Roziera kod Hornetsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti