NBA liga spašava sezonu turnirom pod posebnim uslovima u Las Vegasu?

Čelnici lige žele spasiti sezonu

NBA liga spašava sezonu turnirom pod posebnim uslovima u Las Vegasu?

Čelništvo NBA lige uveliko radi na razmatranju ideja kako nastaviti ugroženu NBA ligu koja je s natjecanjem stala poslije oboljenja Rudy Goberta od koronavirusa. 

Jedna od ideja najbližih realizaciji je revidirani turnir u Las Vegasu koji bi mogao biti odgovor na sve češću pretpostavku kako će se NBA sigurno nastaviti. 

Vodeći ljudi lige na čelu s Adamom Silverom za CNBC su izjavili kako je Las Vegas najizvjesnija lokacija za takav turnir. Regularna sezona je jako blizu otkazivanja, a prvi "play-in" turnir bio bi organiziran za timove koji su bili slabije rangirani kako bi oni u serijama koje bi se igrale na tri pobjede dali sve sudionike play offa.

Na kraju bi se i samo finale igralo na tri dobivena susreta a sve utakmice igrale bi se u "Thomas and Mack Center Cox Pavillon" centru koji tradicionalno ugošćuje NBA Ljetnu ligu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi