LA Clippersi bolji od Dallasa, odlična izdanja Luke Dončića i Nikole Jokića

NBA liga

LA Clippersi bolji od Dallasa, odlična izdanja Luke Dončića i Nikole Jokića

E. Čaušević

Košarkaši LA Clippersa sinoć su uspjeli da dođu do pobjede protiv Dallas Mavericksa sa 109:99.

Clippersi su u sjajnoj utakmici na kraju uspjeli da upišu novu pobjedu iako je Dallas pružio zaista dobar otpor. Ekipa iz Los Angelesa je imala prednost od skoro samog početka koju nije ispustila do kraja meča.

Domaće je do nove pobjede vodio Kawhi Leonard koji je ubacio 22 poena, te je dodao osam skokova i sedam asistencija.

U ekipi Dallasa sjajan je i ovaj put bio Luka Dončić. Slovenac je upisao novi trible-double učinak sa 25 poena, deset skokova i čak 16 asistencija.

Odličan je bio i Nikola Jokić koji je vodio Denver do trijumfa protiv Indiane (121:106). Srbijanski košarkaš je meč završio sa 32 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Brooklyn je slavio u gradskom derbiju protiv NY Knicksa sa 117:112, a treba istaći i da su Lakersi ubjedljivo savladali Golden State sa 128:97.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi