Novi veliki trade na pomolu: John Wall u Clippersima za čak pet košarkaša

U Los Angelesu Lakersi nisu jedini kandidat za titulu

Novi veliki trade na pomolu: John Wall u Clippersima za čak pet košarkaša

U NBA ligi bi skoro moglo doći do novog velikog tradea.

Los Angeles Clippersi koji iza sebe zasada imaju više nego dobru sezonu sa omjerom 19-8, navodno su jako zainteresirani za dovođenje eksplozivnog playmakera Houston Rocketsa Johna Walla.

Rocketsi koji su se nedavno riješili Jamesa Hardena su više-manje u procesu rebuildinga a ono što bi im mogao donijeti eventualni trade s Clippersima moglo bi od njih napraviti ozbiljniji tim. Naime, ukoliko su glasine istinite, Clippersi bi u Texas bili voljni poslati pet košarkaša i to Lou Williamsa, Ivicu Zubca, Patricka Beverlyja, Luke Kennarda i Marcusa Morrisa. 

U suprotnom smjeru bi osim Walla pošli i Ben McLemore, Daniel House, drugi pick ovogodišnjeg drafta, prvi pick drafta 2022. godine i drugi pick drafta 2024. godine. Clippersi koje ne bi zadovoljilo ništa drugo sem prstena bi kompletirali svoju veliku trojku a Rocketsi bi oko sjajnog Christiana Wooda mogli napraviti tim koji bi u budućnosti mogao biti ono što sada nije, a to je kandidat za doigravanje. 

Top Komentari

DoaDoa99
Ako je ovo istinito, onda će Clipersi mnogo vise izgubit nego dobit, jer ovo su sve provjerena imena a Wall iako je dobar igrac nije igrao 2 sezone.
1 0
19211921
Wall dosta cudan play, nekad imas osjecaj da samo krene trcat prema kosu dok ne primi faul jer je brzi i slobodna bacanja i to je to. Ne znam da li uopce treba clippersima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi