NBA ludnica: Prvi dan donio nevjerovatne trejdove

Free Agency

NBA ludnica: Prvi dan donio nevjerovatne trejdove

S. Bošković

Od sinoć u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta vlada potpuna ludnica.

U NBA je počeo period za transfere, takozvani free agency, a mnogi košarkaši promijenili su timove, dok su neki odlučili da ostanu u timovima gdje su već igrali.

Za sada su najzvučnije vijesti te da su Kyrie Irving i Kevin Durant odlučili da zaigraju za Brooklyn Netse , a njima će se još pridružiti i DeAndre Jordan.

Jimmy Butler odlučio je da dres 76ersa zamijeni onim Miami Heata, te će za četiri godine na Floridi zaraditi 142 miliona dolara.

D'Angelo Russell se trebao vratiti u Los Angeles Lakerse, no na kraju će potpisati za Golden State, a tim iz Oaklanda je napustio Andrea Iguodala koji je tradeovan u Memphis Grizzliese kako bi se otvorio prostor za Russella.

Navijači Celticsa izgubili su Irvinga, ali su za naredne četiri godine osigurali usluge sjajnog košarkaša Kembe Walkera.

Kristaps Porzingis odlučio je da ostane u Dallas Mavericksima, te će za pet godina zaraditi sasvim dovoljnih 158 miliona dolara.

Philadelphia 76ersi su izgubili Butlera, ali su iz Miamija dobili Josha Richardsona, a osigurali su i usluge Al Horforda, kao i Tobiasa Harrisa, koji je odlučio da produži ugovor.

Malcom Brogdon naredne sezone nositi će dres Pacersa, dok je Bojan Bogdanović novi igrač Utah Jazza.

George Hill, Brook Lopez i Khris Middleton produžili su ugovor s Bucksima, dok će Derrick Rose naredne sezone nositi dres Detroit Pistonsa.

Damian Lillard produžio je ugovor s Portland Trail Blazersima, a u iste će i Mario Hezonja koji dolazi iz Knicksa.

Čini se da je veliki broj igračkih križaljki u NBA-u već riješen, ali ostaje misterija oko Kawhija Lenarda koji je želja Los Angeles Lakersa gdje ga čekaju Anthony Davis i LeBron James, no sigurno je da se Toronto Raptorsi neće predati bez borbe. Ipak, Kawhi im je donio prvi naslov NBA prvaka u historiji kluba.

Top Komentari

Zoilomas
Nije Kawhi sam donio titulu, ali bit ce interesantno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi