Novi klub i za Kyriea Irvinga, za njim dolazi i Kevin Durant?

Brooklyn Netsi dovode playmakera Bostona

Novi klub i za Kyriea Irvinga, za njim dolazi i Kevin Durant?

E. Škorić

Šestostruki All-Star Kyrie Irving u nedjelju će se sastati sa Brooklyn Netsima u New Yorku kako bi pregovarao oko novog ugovora.

Irving nije oduševio Boston, pa će ga zamijeniti Kemba Walker kojem Celtici daju 141 milion dolara za četiri godine. Isti iznos su Netsi navodno spremni da ponude Irvingu za četiri sezone.

Izvori ESPN-a tvrde da će Brooklyn ponuditi maksimalan ugovor za playmakera koji je osvajao NBA ligu sa LeBronom Jamesom u Clevelandu, ali prošlu sezonu nije bio na visini zadatka i često ga smatraju "štetnim" za Boston.

Osim Irvinga, Netsi su zainteresovani i za Kevina Duranta i očekuje se da povrijeđeni košarkaš NBA viceprvaka Golden Statea narednih dana sjedne za pregovarački stol sa Netsima.

Irving je prosječno bilježio 23,8 poena uz 6,9 asistencija i 7 skokova u 67 mečeva tokom burne sezone za Celticse, koju su na kraju završili ispadanjem od Milwaukeeaja u polufinalu Istoka.

Irvingovo nezadovoljstvo menadžmentom, trenerima i suigračima bilo je očito. Njegov prelazak u Brooklyn bi automatski izbacio D'Angela Russella, za kojeg se opet zanimaju u Los Angeles Lakersima.

Slobodni agenti NBA lige mogu započeti pregovore s timovima od 18 sati u nedjelju. Ugovori se mogu službeno potpisati 6. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi