NBA odobrila prodaju Brooklyn Netsa

NBA odobrila prodaju Brooklyn Netsa

M. Šljivak

NBA liga odobrila je prodaju Brooklyn Netsa.

Umjesto ruskog tajkuna Mikhaila Prokhorova novi vlasnik je postao Joe Tsai, tajvanski biznismen koji je i do sada bio blasnik 49 posto dionica.

Tsai je Prokhorovu isplatio 2.35 milijardi dolara i preuzeo je ovaj tim.

"Uzbuđeni smo što je Joe Tsai postao vlasnik Netsa. Izuzev toga što je veliki košarkaški fan, Joe je jedan od pionira interneta u Kini, kao i prodaje putem interneta. Njegova stručnost će pomoći da se popularizuje liga u Kini i širom svijeta", rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

Netsi su tokom ljeta angažovali dvije velike NBA zvijezde Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta i u narednim godinama će sigurno biti jedni od favorita za visok plasman u najjačoj ligi svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi