Nurkić odličan protiv bivšeg kluba, nestvaran rezultat na meču Atlante i Indiane
FOTO: (AP Photo/Matt York)

U NBA ligi odigrano pet utakmica

Nurkić odličan protiv bivšeg kluba, nestvaran rezultat na meču Atlante i Indiane

Haris Zilić

Odigrano je pet duela u NBA ligi u noći sa utorka na srijedu, a svakako da je najzanimljiviji bio duel Phoenix Sunsa i Portland Trail Balzersa, naš Jusuf Nurkić je igrao protiv bivšeg kluba.

Phoenix je slavio sa 120:107, a kod pobjedničke ekipe Nurkić je odigrao odličan meč. Protiv bivšeg kluba naš centar je imao double-double učinak od 18 poena i 12 skokova.

U redovima Sunsa Druant je ponovo bio raspucan sa 31 poenom, dok je se kod Blazersa izdvojio Grant sa 26 ubačenih poena.

Pomalo nevjerovatan rezultat viđen je na meču Atlanta Hwaksa i indiana Pacersa u kojem je Indiana kao gost slavila sa 157:152 na krilima Hailburtona koji je meč završio sa 37 poena i 16 asistencija. Kod Atlante Young je ubacio 18 poena, a Bogdan Bogdanović je također bio odličan sa 26 poena.

Orlando Magic je svaom parketu bio bolji od Toronto Raptrosa 126:107 u utakmici u kojoj su vodili od samog početka.

Oglasi

Pobjednički tim je predvodio Banchero sa 25 poena, Suggs je ubacio 18, dok je kod Toronta prvo ime bio Schroder sa 24 ubačena poena.

Duel Philadelphije 76ers i Cleveland Cavaliersa otišao je u produžetak u kojem je više koncentracije imala gostujuća ekipa Clevelanda i slavila 122:119, regularni dio završen je 110:110.

Embild je ponovo briljirao sa 32 poena i 13 skokova u redovima Philadelphije, ali to nije pomoglo domaćinima. Pobjednički tim Clevelanda predvodio je Garland sa 32 poena.

LA Lakersi odigrali su siguran meč i deklasirali Utah Jazz sa 131:99 te tako upisali novi trijumf u ovoj sezoni.

U redovima Lekrsa double-double učinak imao je Davis, meč je okončao sa 26 poena i 16 skokova, Russell je ubacio 20 poena. Kod poražene ekipa Yurtseven se izdvojio sa 18 poena i šest skokova.

Najbolji tim u dosadašnjem dijelu sezonu NBA ligi su Boston Celticsi koji na istoku imaju omjer 11-3, dok je na zapadu Minnesota Timberwolves u vrhu s omjerom 10-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi