Nurkić sjajan u trijumfu Sunsa, Dončić i Jokić malo "zakazali"
FOTO: (AP Photo/Rick Bowmer)

NBA noć ponudila nova uzbuđenja

Nurkić sjajan u trijumfu Sunsa, Dončić i Jokić malo "zakazali"

Haris Zilić

Odigrano je šest duela u košarkaškoj NBA ligi u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Bilo je dosta uzbuđenja, a jedan meč je odlučen nakon produžetaka, a to je bio duel Utah i Phoenixa.

Upravo je susret Jazzara i Sunsa bio poslastica za sve ljubitelje košarke, a Phoenix je nakon produžetka slavio u gostima 140:137, regularan dio završen je rezultatom 115:115.

U pobjedničkoj ekipi odličan je bio naš Jusuf Nurkić sa double-double učinkom od 18 poena i 12 skokova, Durant je bio lider Sunsa sa 39 poena i deset skokova.

Kod Utaha izdvojio se fenomenalni Markkanen sa učinkom od 38 poena i 17 skokova.

Luka Dončić je upisao još jedan double-double učinak, ovaj put domaćem porazu Dallasa od Sacramenta rezultatom 113:129.

Oglasi

Dončić je susret završio sa 25 poena i deset skokova, a Sacramento je do trijumfa predvodio Sabonis sa 32 poena i 13 skokova.

Lakersi nastavljaju sa dobrim partijama, savladali su Houston Rocketse sa 105:104. James je ubacio 37 poena, a Davis je imao double-double učinak od 27 poena i deset skokova.

Denver je upisao poraz od Clevelanda 121:109. Kod pobjedničke ekipe Garland je ubacio 26 poena, a kod Denvera Jokić je susret završio sa 18 poena i deset skokova što je bilo malo skromnije od onoga na što nas je navikao.

Boston je kao gost bio bolji od Memphisa 102:100 uz 26 poena Porzingisa, dok je Oklahoma u gostima deklasirala Portland 134:91, kod pobjedničke ekipe Gilgeous-Alexander je utakmicu okončao sa 28 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi