Nurkić zarađuje ogromnu cifru, ali ni blizu kao Jokić

Plate NBA igrača iz regije

Nurkić zarađuje ogromnu cifru, ali ni blizu kao Jokić

H. Zilić

Poznato je da košarkaši u NBA ligi imaju nevjerovatne ugovore koji dostižu nekad i nerealne cifre.

Dosta košarkaša i s ovih prostora gradi uspješne karijere u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Objavljene su i zarade košarkaša s ovih prostora.

Najplaćeniji košarkaš je Nikola Jokić s platom od 31.579.390 dolara, na drugom mjestu je Nikola Vučević sa zaradom od 24.000.000 dolara, a na trećem mjestu je Bojan Bogdanović sa primanjima od 18.700.000.

Naš Jusuf Nurkić je na ovoj listi pet najplaćeniji košarkaš, a Nurkić ima primanja od 12.000.000 dolara.

Naravno u pitanju su zarade na godišnjem nivou.

Ovome dodajmo da je najplaćeniji košarkaš trenutno Steph Curr, a njegova zarada za tekuću sezonu iznosi 45.780.366 dolara.

Top Komentari

irnes4
Luka doncic ,nikola jokic i Juka zasluzuju vise para kako igraju ,pogotovo mislim na jokica i doncica koji drze kontinuitet s obzirom da su balkanci ,ko god dodje do love po strani ostavi sve ,a za naseg Juku samo steta sto ga povrede zaebavaju ,bio bi jos jaci
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi