Celticsi slavili u Staples Centru, Curry ponovo na visini zadatka za novi trijumf Warriorsa

NBA liga

Celticsi slavili u Staples Centru, Curry ponovo na visini zadatka za novi trijumf Warriorsa

E. Škorić

U noći sa četvrtka na subotu odigrane su četiri utakmice u NBA ligi.

U derbiju večeri, koji jasno nije bio pravi zbog nedostatka velikih zvijezda poput LeBrona Jamesa ili Anthonyja Davisa, Los Angeles Lakersi su ugostili Boston Celticse, a gosti su na kraju slavili sa 121:113. Bilo je i plus 27 u jednom trenutku, na kraju čak i pristojan poraz Lakersa.

Jared Brown je "letio" parketom, ubacio je kod Celticsa trećinu poena, odnosno 40 uz još devet skokova. Kod Lakersa Horton-Tucker je sa 19 poena bio najefikasniji, dok je veteran Marc Gasol ubacio 18 poena.

Steph Curry je odigrao još jedan sjajan meč, ubacio je 30 poena za slavlje Golden State Warriorsa u Clevelandu 119:101, a pored njega istakao se i Wiggins kod gostiju s 23 poena, dok je Sexton s 30 poena bio najbolji kod domaće momačadi.

Giannis Antentokounmpo je bio upitan za meč Atlanta Hawksa i Milwaukke Bucksa, no na kraju je ipak zaigrao, a njegov tim slavio je u gostima sa 120:109. Briljirao je Bogdanović kod Hawksa sa 28 poena, dok je Holiday kod gostiju ubacio 23, a Brook Lopez 19 poena.

Dobar meč odigran je u Phoenixu gdje su Sunsi sa 122:114 savladali Sacramento Kingse. Ayton je sa 26 poena i 11 skokova predvodio Sunse, dok je na drugoj strani Fox ubacio 27 poena uz osam asista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi