Miami i Minnesota posljednji ulovili karte za play-off

Počinje NBA ludilo, poznati su i parovi doigravanja

Miami i Minnesota posljednji ulovili karte za play-off

Haris Zilić

Stigli smo do najuzbudljivijeg dijela sezone u NBA ligi. U noći sa petka na subotu odigrana su i dva posljednja duela play-inna nakon kojeg smo saznali sve parove ovogodišnjeg NBA play-offa.

U play-innu istočne konferencija za posljendju kartu za doigravanje borile su se ekipe MIamia Heata koja je bila semodplasirana u regulanrom dijelu sezone i ekipa Chicago Bullsa koja je bila desetoplasirana.

Miami je u ovom duelu završio nakon poraza od Atlante u prvoj rundi play-inna dok je Chicago u duelu ušao savladavši Toronto u prvoj rundi play-inna.

Na kraju meča slavio je Miami rezultatom 102:91 i izborio plasman u play-off.

Butler i Strus odigrali su odličan susret, ubacili po 31 poen i bili najzaslužniji za trijumf tima iz Miamija, dok je kod Bullsa DeRozan bio prvo ime sa učinkom od 26 poena, četiri skoka i devet asistencija.

Oglasi

U zapadnoj konferenciji, posljednju play-off kartu kroz play-inn izborili su MInnesota Timbwreolvesi savladavši Oklahoma City Thunder rezultatom 120:95.

Timberwolvesi su u završni play-inn duel ušli naon poraza od LA Lakersa u prvoj rundi play-inna, dok je Oklahoma savladala New Orelans i izborila plasman u finalnu play-inn.

Minnesotu je do trijumfa predvodio Towns sa double-double učinkom od 28 poena i 11 skokova, double-double učinak je imao i Gobert sa 21 poenom i deset skokova. Kod Oklahome Gligeous-Alexander je bio prvo ime sa 22 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Tako smo dobili i sve parove play-offa, a sastaju se:

Oglasi

Istočna konferencija:

Milwaukee Bucks (1) - Miami Heat (8)

Cleveland Cavaliers (4) - New York Knicks (5)

Boston Celtics (2) - Atlanta Hwaks (7)

Phliladelphia 76ers (3) - Brookly Nets (6)

Oglasi

Zapadna konferencija:

Denver Nuggets (1) - Minnesota Timberwolves (8)

Phoenix Suns (4) - Los Angeles Clippers (5)

Memphis Grizzlies (2) - Los Angeles Lakers (7)

Sacramento Kings (3) - Golden State Warriors (6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi