Sunce sa Floride "opržilo" Buckse, rapsodija Jokića i društva, Clippersi stigli do breaka
FOTO: NBA/Twitter

Uzbudljiva noć u NBA doigravanju

Sunce sa Floride "opržilo" Buckse, rapsodija Jokića i društva, Clippersi stigli do breaka

Haris Zilić

Nastavljena su uzbuđenja u NBA doigravanju, a noć sa nedjelja na ponedjeljak ponudila nam je tri duela, gdje smo vidjeli i dva veoma zanimljiva rezultata što garantuje dosta drame u ovogodišnjem play-offu najjače košarkaše lige na svijetu.

Miami je napravio break i pomalo iznenađujuće savladao Milwaukke Buckse na njihovom parketu u prvoj utakmici serije na istoku. Tim sa Floride slavio je rezultatom 130:117 i poslao dobru opomenu Bucksima.

Butler je bio prva violina utakmice sa double-double učinkom od 35 poena i 11 asistencija, dodao je pet skokova i najzaslužniji je za vrijedan trijumf Miamija. Kod Bucksa Middleton je ubacio 33 poena, dodao devet skokova i četiri asistencije.

Break smo vidjeli i u duelu Phoenix Sunsa i LA CLippersa. Gosti iz Los Angelsea upisali su trijumf rezultatom 115:110 i poveli sa 0:1 u seriji play-offa na zapadu.

Leonard je odigrao doktorsku partiju, ubacio je 38 poena, dodao pet skokova i pet asistencija u redovima pobjedničkog tima. Durant je kod Sunsa završio meč sa double-double učinkom od 27 poena i 11 asistencija, imao je i devet skokova, tako da mu je skok nedostajao do triple-double učinka, ali to nije bilo dovoljno Sunsima koji će morati tražiti popravni u narednom meču.

Oglasi

Denver Nuggetsi su odmah na startu play-offa pokazali da bi mogli biti najozibljniji kandidati za šampionski Prsten. U doigravanje su ušli sa liderske pozicije na zapadu, a u prvom meču deklasirali su Minnesota Timberwolvese rezultatom 109:80 i bez problema poveli sa 1:0 u seriji.

Rapsodiju Denvera predvodio je Murray sa 28 poena, osam skokova i osam asistencija, Porter je imao double-oduble učinak od 18 poena i 11 skokova, dok je Nikola Jokić susret završio sa double-double učinkom od 13 poena i 14 skokova, dodao je i šest asistencija. U redovima Minnesote prvo ime bio je Edwards sa 18 poena, dva skoka i pet asistencija.

Play-off se nastavlja u noći sa ponedjeljka na utorak, igraju se dva meča. Svoj drugi susret u seriji na istoku igraju Philadelphija i Brooklyn, dok će na zapadu drugi susret doigravanja igrati Sacramento i Golden State.

Trenutni rezultati u play off seriji:

Oglasi

Istok:

Milwaukee Bucks (1) - Miami Heat (8) 0:1

Cleveland Cavaliers (4) - New York Knicks (5) 0:1

Boston Cletics (2) - Atlanta Hwaks (7) 1:0

Philadelphia 76ers (3) -Brookly Nets (6) 1:0

Oglasi

Zapad:

Denver Nuggets (1) - MInnesota Timberwolves (8) 1:0

Phoenix Suns (4) - Los Angeles Clippers (5) 0:1

Mmephis Grizzlies (2) -LA Lakers (7) 0:1

Scaramenot Kings (1) - Golden State Warrios (6) 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi