NBA početak Džanana Muse
Počela je nova NBA sezona. Bosna i Hercegovina kao i nekoliko prethodnih sezona ima dvojicu igrača u najjačoj ligi svijeta, a našu zemlju predstavljaće Džanan Musa (Brooklyn Nets) i Jusuf Nurkić (Portland Trail Blazers) (Foto: Instagram(

Bh. košarkaš večeras bi mogao debitovati u najjačoj ligi svijeta

NBA početak Džanana Muse

M. Šljivak

Najjača košarkaška liga svijeta (NBA) otvorena je sinoć sa dvije utakmice, a već večeras nam slijedi pravi spektakl jer na teren izlaze još 22 ekipe.

U noći sa srijede na četvrtak igra se čak 11 utakmica, a za gledaoce u Bosni i Hercegovini najviše pažnje će svakako privući meč Detroit Pistons - Brooklyn Nets.

Biće to šansa za publiku u BiH da po prvi put na terenu u dresu Netsa vidi Džanana Musu, dragulja bh. košarke koji se ovog ljeta odlučio okušati među "velikim momcima".

Pitanje je koliko će Musa kao rookie (igrač prve godine) dobiti šanse za igru u Netsima. U predsezoni nije previše igrao, njegova pozicija je pretrpana igračima, ali svakako da u našoj zemlji dobar dio ljubitelja NBA lige neće spavati.

Pistonsi u ovaj meč ulaze kao favoriti. Njihova prednost će sasvim sigurno biti pod košem gdje je prava zvijer Andre Drummond, dok će Netsi vjerovatno igrati brzu igru sa dosta šutiranja.

Meč Pistonsa i Netsa počinje od 1 sat po srednjeevropskom vremenu.

Cleveland Cavaliersi večeras kreću u novi život - život bez LeBrona Jamesa koji je otišao u Los Angeles Lakerse.

Kevin Love je preko noći postao prva zvijezda tima, ali večeras će teško išta napraviti protiv Toronto Raptorsa koji su također imali bitnih promjena u timu. Otišao je DeMar DeRozan, a došao je jedan od najboljih igrača lige Kawhi Leonard, koji će biti glavna uzdanica jedinog kanadskog tima u ligi.

Toronto je naravno veliki favorit u ovom meču i sve osim pobjede ovog tima bilo bi pravo iznenađenje.

Houston Rocketsi u novu sezonu ulaze samo sa jednim ciljem. Žele srušiti Golden State Warriorse sa trona i ovog ljeta su se maksimalno potrudili da već postojećoj ekipi dovedu dodatnu pomoć.

U tim iz Texasa stigao je jedan od najboljih igrača lige u proteklih 15 godina, Carmelo Anthony, a on će uz Chrisa Paula i Jamesa Hardena pokušati da donese taj preko dvije decenije željeni prsten prvaka.

Pred Houstonom je večeras izuzetno težak izazov. Igraju protiv New Orleans Pelicansa gdje su izraziti favoriti, ali na drugoj strani je Svemogući Bruce - Anthony Davis od kojeg se čeka eksplozija ove sezone.

Interesantno će biti i u San Antoniju. Spursi, po prvi put nakon gotovo dvije decenije, u ekipi nemaju legendarnih Parkera, Ginobilija i Duncana. Nakon Duncana, ove sezone je u penziju otišao i Manu Ginobili, dok je Parker odlučio da potpiše za Charlotte Hornetse.

Večeras im gostuju Minnesota Timberwolvesi. Iako kladionice Spurse vide kao favorite, po prvi put nakon dugo godina gosti će imati dobru šansu za pobjedu u ovom duelu.

Na parket će po prvi put i slovenska senzacija Luka Dončić. On će sa svojim Dallas Mavericksima gostovati kod Phoenix Sunsa. Imaće Luka sigurno šta da pokaže, a na drugoj strani je pored trenera Igora Kokoškova i prvi pik sa drafta DeAndre Ayton. Šanse za pobjedu su više na strani Sunsa, ali sa NBA ligom se nikada ne zna.


NBA srijeda:

Charlotte - Milwaukee
Detroit - Brookyln
Indiana - Memphis
Orlando - Miami
New York - Atlanta
Toronto - Cleveland
Houston - New Orleans
San Antonio - Minnesota
Sacramento - Utah
LA Clippers - Denver
Phoenix - Dallas

Top Komentari

Bosnian King
Prerano je otiso. Nije bio ni u evropi top klasa pa da krene.
2 0
Bosnian King
Hoce im lopte dodavat. Prerano je otiso. Nije bio ni u evropi top klasa pa da krene.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi