Nevjerovatni gubici u NBA ukoliko sezona ne počne u ovoj godini

Nevjerovatni gubici u NBA ukoliko sezona ne počne u ovoj godini

A. Beganović

Kada će početi nova NBA sezona i da li će se utakmice igrati uz prisustvo gledalaca, pitanje je na koje odgovor još uvijek niko ne može dati.

Naime, vodstvo NBA i sindikat igrača pregovaraju o novom kolektivnom ugovoru u kojem je jedna od glavnih tački početak nove sezone.

Vodstvo NBA predlaže da sezona počne 22. decembra i da se broj utakmica u regularnom dijelu smanji sa 82 na 72.

Međutim, iz sindikata igrača smatraju da sezona treba početi u januaru naredne godine pa će se u narednim danima pregovori nastaviti.

Ono zbog ćega vodstvo lige insistira na početku sezone 22. decembra su finansije, odnosno smatraju da bi početak sezone nakon Božića i Nove godine donio gubitke od 500 miliona do čak milijardu dolara.

Ukoliko se utakmice budu igrale bez publike, procjenjuje se da će gubici biti nevjerovatnih četiri milijarde dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi