NBA pojačanje za Fenerbahče
(Foto: EPA)

Stiže Quincy Acy

NBA pojačanje za Fenerbahče

M. Šljivak

Fenerbahče polako slaže tim za novu sezonu Eurolige.

Turski velikan je prošle sezone stigao do Final Foura, gdje su poraženi u polufinalu od gradskog rivala Anadolu Efesa. Ipak, turski velikan ima namjeru da ponovo osvoji evropski tron, pa su se tokom ljeta odlučili maksimalno pojačati.

Nakon što se legendarni stručnjak Željko Obradović odlučio riješiti usluga pojedinih košarkaša, počela su stizati i pojačanja, a među prvima je potpisao jedan od najboljih igrača Evrope Nando De Colo.

Ipak, u narednim danima bi Fener mogao dobiti NBA pojačanje. Na korak od potpisa sa turskim timom je 28-godišnji krilni košarkaš Quincy Acy, čovjek sa dugogodišnjim NBA iskustvom.

Ovaj košarkaš je navodno već dogovorio sve uslove sa Fenerom i uskoro bi sve trebalo postati zvanično.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Acy je produkt univerziteta Baylor, a u NBA ligi je igrao za Toronto, Sacramento, New York, Dallas, Brooklyn i Phoenix.

U najjačoj ligi svijeta je odigrao ukupno 337 utakmica u sedam godina i prosječno je ubacivao pet poena, a posljednji klub u kojem je igrao je kineski Shenzhen.

Promo

Top Komentari

Hooruk
Žešći antitalenat.
0 0
teddy sheringham
Čim igrač sa NBA iskustvom igra u Kini, sve govori.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi