Gudurić i Melli su otišli, ali Fener uskoro dobija veliko pojačanje

De Colo seli u Istanbul

Gudurić i Melli su otišli, ali Fener uskoro dobija veliko pojačanje

Turski velikan Fenerbahče je ostao bez Gudurića i Mellija koji su otišli u NBA ligu, ali bi uskoro trebao dobiti veliko pojačanje.

Naime, novi član Fenera bi uskoro trebao postati francuski bek Nando de Colo.

Eurohoops danas prenosi da su Fenerbahče i De Colo postigli načelni dogovor, te da je u Istanbulu za Francuza spreman višegodišnji ugovor.

Inače, 32-godišnji De Colo je posljednjih pet godina svoje karijere proveo u moskovskom CSKA.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Sa Moskovljanima se De Colo dva puta okitio naslovom osvajača Eurolige, a 2016. godine je bio MVP Eurolige i MVP Final Foura prestižnog takmičenja.

De Colo je osim CSKA u svojoj karijeri branio boje Choleta i Valencije, dok je pet godina proveo i u NBA. U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta nosio je dresove San Antonio Spursa i Toronto Raptorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi