Portland bolji od Phoenixa, solidna partija Nurkića protiv bivšeg kluba
(AP Photo/Matt York)

Na NBA parketima odigrana četiri duela

Portland bolji od Phoenixa, solidna partija Nurkića protiv bivšeg kluba

Haris Zilić

Odigrana su tri duela u NBA ligi u noći sa utorka na srijedu, jedan duel je odlučen nakon produžetaka, dok su poraz upisali Phoenix Sunsi za kojeg nastupa naš Jusuf Nurkić.

Phoenix je u gostima poražen od Portland Trail Blazersa u vrlo uzbudljivoj utakmici rezultatom 109:104.

Jusufr Nurkić je protiv bivšeg kluba imao solidnu partiju od devet poena i 13 skokova, Sunsima nije pomoglo ni sjajnih 40 poena Duranta.

Portland je do trijumfa predvodio Simons sa 23 poena i sedam asistencija, Grant je dodao 22 poena, a double-double učinak je imao Ayton od 16 poena i 15 skokova.

Golden State Warriors nakon produžetka su savladali Boston Celticse 132:126, regularni dio završen je 121:121.

Oglasi

Ratnike je vodio Curyy sa 33 poena, dok je u redovima Bostona White ubacio 30 poena.

Milwaukee Bucksi odigrali su dobar meč sinoć i bili bolji od San Atnonio Spurs sa 132:119. Bukcsi su u prvoj četvrtini ubacili čak 44 poena (44:26).

Lillard je u redovima Milwaukeaa bio najraspoloženiji sa 40 poena, dok je kod Spursa johnson imao double-double učinak od 28 poena i 12 skokova.

I konačno, još jedan uzbudljiv duel sinoć odigrali su New Orelans Pelicansi i Memphis Grizzliesi, a Memphis je slavio rezultatom 115:113.

Grizzliesi su imali raspoloženog Moranta koji je meč završio s učinkom od 34 poena, šest skokova i osam asistencija, dok je u redovima New Orelansa zapažen bio Ingram sa 34 poena, četiri skoka i šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi