NBA priznala grešku: Golden State drastično oštećen

Harden je napravio faul

NBA priznala grešku: Golden State drastično oštećen

Košarkaši Houston Rocketsa su sinoć savladali Golden State rezultatom 97:96, a koš za pobjedu postigao je James Harden 2,7 sekundi prije kraja.

Ipak, u zvaničnom izvještaju utakmice koji je objavljen danas poslijepodne od strane NBA lige navodi se da je Harden tom prilikom napravio prekršaj, stoga je jasno da je Golden State drastično oštećen.

Komentar Hardenovih poena glasi "Harden je inicirao kontakt sa Igoudalom kako bi stvorio prostor i istjeruje ga iz njegovog odbrambenog položaja", uz oznaku INC (Incorrect non-call).

Golden State ipak i dalje drži sudbin u svojim rukama, obzirom da vodi sa 2:1 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi