Rocketsi iznenadili Warriorse, Oklahoma bolja od Dallasa

NBA, play off

Rocketsi iznenadili Warriorse, Oklahoma bolja od Dallasa

Košarkaši Houston Rocketsa slavili su pobjedu u sinoćnjem trećem meču NBA play offa protiv Golden State Warriorsa te prednost Ratnika smanjili na 2:1.

Domaći Rocketsi su sjajno otvorili meč te su prvu dionicu riješili sa 31:18. Warriorsi se do kraja prvog dijela igre uspjevaju vratiti u meč te razliku smanjiti na sedam poena. Drugo poluvrijeme također donosi nešto bolju igru gostiju koji su čitavim tokom meča pokušavali izjednačiti rezultat, ali nikako nisu uspjevali te su Rocketsi slavili pobjedu jedan razlike.

Do trijumfa ih je vodio James Harden koji je ubacio 35 poena uz osam skokova i devet asistencija. S druge strane Speights je ubacio  22 poena.

Od ostalih mečeva koji su igrani sinoć, ekipa Oklahoma City Thundra slavila je pobjedu protiv Dallas Mavericksa rezultatom 131:102. Do trijumfa ih je vodio Durant sa 34 poena, dok je s druge strane Matthews ubacio 22 koša.

Gostujući trijumf također ostvarila je iekipa Toronto Reptorsa koji su pobijedili Indiana Pacerse u gostima 101:85. Do pobjede ih je vodio DeRozan sa 21 poenom, dok je kod domaćih Paul George ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi