Nikola Vučević imao svoju noć, ali Bullsima to nije pomoglo
FOTO: EPA

Nova uzbuđenja na NBA parketima

Nikola Vučević imao svoju noć, ali Bullsima to nije pomoglo

Haris Zilić

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrana su četiri duela u košarkaškoj NBA ligi i nije nedostajalo uzbuđenja.

Boston Celticsi savladali su New York Knickse rezultatom 114:98.

U redovima tima iz Bostona odličnu partiju pružio je Tatum sa 35 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok je kod Knicksa raspoložen bio Brunson sa 26 ubačeni poena.

Toronto Raptorsi na svom parketu su bili bolji od Washington Wizardsa u vrlo zanimljivoj utakmici konačnim rezultatom 111:107. Raptorse je do trijumfa predvodio fenomenalni Siakam sa double-double učinkom od 39 poena i 11 skokova, kod Wizardsa Kuzma je ubacio 34 poena.

Milwauke Bucksi bili su bolji od Chicago Bullsa 118:109 uz još jednu maestralnu partiju Giannisa koji je susret završio sa 35 poena i 11 skokova. Kod Bullsa Vučević je imao svoju noć sa 26 poena i 12 skokova.

U posljednjem duelu isnoćnjeg programa Sacramento Kingsi bili su bolji od Cleveland Cavaliersa sa 132:120 u vrlo efikasnom susretu.

Oglasi

Kings je predvodio dvojac Fox-Murray, Fox je zabio 28 poena, a Murray 25 poena i dodao je osam skokova. U Clevelandu vrijedan pažnje bio je Mitchell sa 22 poena.

NBA, rezultati:

Boston Celtics - New York Knicks 114:98

Toronto Raptors - Washington Wizards 111:107

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 118:109

Sacramenot Kings - Cleveland Cavaliers 132:120

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti