Kad Nikola Jokić igra košarku protivnik nema potrebe da išta pokušava
Doigravanje u NBA ligi ove sezone će biti itekako zanimljivo jer je kvaliteta timova s vrha dosta izjednačena (Foto: Denver Nuggets)

NBA doigravanje

Kad Nikola Jokić igra košarku protivnik nema potrebe da išta pokušava

Midhat Šljivak

Tri utakmice prvog kruga doigravanja NBA lige odigrane su u noći sa petka na subotu, a do pobjeda su došle ekipe Denver Nuggetsa, New York Knicksa i Atlanta Hawksa. Nikola Jokić ostvario je triple-double u pobjedi nad Minnesotom i kada on igra protivnik nema potrebe da išta pokušava.

Denver Nuggetsi savladali su kao gosti Minnesota Timberwolvse rezultatom 120:111 i došli su na korak od plasmana u polufinale Zapadne konferencije NBA lige. Tim iz Colorada sada ima prednost od 3-0 u seriji.

Izuzetno raspoložen za igru bio je čudesni Nikola Jokić. Srbijanski košarkaš je ostvario novi-triple i za 38 minuta na parketu je imao učinak od 20 poena, 12 asistencija i 11 skokova uz samo četiri promašena šuta (9/13).

Imao je Nikola dobru podršku saigrača. Najefikasniji je bio Michael Porter JR s 25 poena, a Jamal Murray je dodao 18.

Uzaludni su Minnesoti bili Anthony Edwards s 36 i Karl-Anthony Towns s 27 poena i sada su Timberwolvesi na korak od okončanja sezone.

New York Knicksi su u šuterski dosta skromnoj utakmici u Madison Square Gardenu savladali Cleveland Cavalierse rezultatom 99:79 i poveli su s 2-1 u seriji.

Oglasi

Nisu se proslavili igrači oba tima u ovom meču. Utakmica je u pojedinim trenucima ličila kao da igraju prosječni evropski timovi, a posebno se to odnosi na ekipu Cavaliersa koja je imala noć za zaborav.

Knickse je do trijumfa vodio Jalen Brunson s 21 poenom, RJ Barrett je dodao 19, dok je na drugoj strani Donovan Mitchell ubacio 22 koša.

Atlanta Hawksi su na svom terenu u odličnom meču pobijedili glavne favorite za naslov prvaka Boston Celticse. Bilo je 130:122 i smanjena je prednost Bostona na 2-1 u seriji.

Trae Young je predvodio Hawkse s 32 ubačena poena u ovom meču, Murray je dodao 25, a vrijedi izdvojiti jako dobar učinak Bogdana Bogdanovića koji je u 22 minute ubacio 15 koševa.

Jayson Tatum je kod Celticsa ubacio 29 poena i uhvatio je 10 skokova, dok je Marcus Smart meč završio s 24 koša.

NBA liga, doigravanje:

Atlanta - Boston 130:122 (1-2 u seriji)
New York - Clevelanda 99:79 (2-1)
Minnesota - Denver 111:120 (0:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi