Denver nemoćan bez Nikole Jokića, Tatum i Brown priredili poniženje Bucksima

NBA liga

Denver nemoćan bez Nikole Jokića, Tatum i Brown priredili poniženje Bucksima

E. Škorić

Protekle večeri odigrane su samo dvije utakmice na NBA parketima, a u oba slučaja slavili su gosti i to uvjerljivo. Boston Celticsi su razbili aktuelne prvake Milwaukee Buckse sa 140:99, dok je New Orleans Pelicans u Denveru bio bolji od domaćih Nuggetsa sa 107:88.

U derbiju Istoka Boston je deklasirao Buckse i ugrozio prednost tog tima u borbi za prvo mjesto pred doigravanje. Jayson Tatum je predvodio goste iz Bostona sa čak 40 poena, a dobro izdanje imao jei Jaylen Brown sa 30 poena.

Giannis Antetokoumpo je na suprotnoj strani meč završio sa 24 poena.

Boston je počeo da pravi razliku početkom druge dionice kada je prvi put došao na dvocifrenu prednost (39:28), a pred kraj poluvremena imao je čak +30 u svoju korist, kada je na semaforu bilo 75:45.

Najveća prednost koju su imali gosti iznosila je čak 49 poena i ovo je bez ikakve dileme najteži poraz ove sezone za Buckse, koji su sinoć bili kompletni, pa zbog toga još više čudi ovaj debakl.

Denver je igrao bez svog najboljeg igrača i najboljeg igrača lige, Nikole Jokića, a to je na kraju rezultiralo novim porazom.

Pelicansi su isuviše lako došli do pobjede rezultatom 107:88, a do iste ih je predvodio Brandon Ingram sa 31 poenom, 11 skokova i 10 asistencija. CJ McCollum je ubacio 23 poena, a u timu poraženog domaćina bolji od ostalih bio je Brown sa 19 poena.

Denver s omjerom 51-25 ostaje lider Zapada sa tri pobjede više u odnosu na Memphis i očito neće biti ugrožen u preostalih pet kola lige.

Što se Pelicansa tiče, smjestili su se na sedmo mjesto sa omjerom 39-38, te su pobjedu udaljeni od šestog mjesta i direktnog plasmana u osminu finala.

Nuggetsima sada slijedi teško gostovanje Phoenix Sunsima u derbiju Zapadne konferencije, dok Pelicansi dočekuju LA Clipperse u još jednom interesantnom duelu.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Embiid prvi za MVP, Tatum najbolji po statistici u zadnjih 365 dana i vi opet pišete nebuloze i gluposti da je Jokić najbolji igrač lige.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi