Netsi poraženi u Detroitu, Utah nastavlja da gazi

NBA liga

Netsi poraženi u Detroitu, Utah nastavlja da gazi

M. Šljivak

Novi šok doživjeli su košarkaši Brooklyn Netsa. 

Iako u timu još uvijek nema Kevina Duranta, očekivalo se da ekipa predvođena Jamesom Hardenom i Kyrijem Irvingom bez većih problema savlada jedan od najslabiljih timova lige Detroit Pistonse, ali to se nije desilo.

Pistonsi su odigrali sjajan meč i na kraju su savladali Netse 122:111, te su došli do šeste pobjede ove sezone.

Do nje ih je vodio Jerami Grant sa 32 poena, a sa druge strane Irving je ubacio 27, a Harden 24. Netsima je ovo treći uzastopni poraz.

Najbolji tim lige za sada je Utah Jazz, a novi trijumf tim iz Salt Lake Cityja upisao je nad Boston Celticsima rezultatom 122:108.

Donovan Mitchell je ponovo bio nezaustavljiv i ubacio je 36 poena u ovom meču, dok je kod Celticsa Jylen Brown ubacio 33.

NBA rezultati:

Detroit - Brookyln 122:111
Miami - New York 98:96
New Orelans - Houston 130:101
San Antonio - Golden Sstate 91:114
Portland - Orlando 106:97
Sacramento - Philadelphia 111:119
Utah - Boston 122:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi